-

Eindhoven krijgt (eindelijk!) zijn eigen talkshow

In Eindje van de Week, de nieuwe talkshow over Eindhoven, wordt de actualiteit in en van de Brainportregio Eindhoven besproken in M.
Muziekgebouw Eindhoven, Studio040 en FRITS Media starten in 2025 met ‘Eindje van de Week’, een nieuwe talkshow voor de Brainportregio Eindhoven. De talkshow vindt tweewekelijks op vrijdagmiddag plaats in M. Vrijdagmiddag 11 oktober 2024 vindt de eerste try-out plaats; een special met als gasten voormalig ASML-CEO Peter Wennink, ‘daklozenhelper’ Hugo van Rooij en directeur van Muziekgebouw Eindhoven Edo Righini. Tafelgast is Katja Pahnke, zakelijk directeur van Dutch Design Foundation. ‘Eindje van de Week’ wordt opgenomen door Studio040 en is daarna zowel op TV als online te zien.

De talkshow is een samenwerking tussen directeur van Muziekgebouw Eindhoven Edo Righini, directeur van Studio040 Mike Weerts en hoofdredacteur en uitgever van FRITS Hans Matheeuwsen. De inhoud volgt de actualiteit in en van de Brainportregio Eindhoven en wordt bepaald door de drie deelnemende partijen. De regie en de presentatie zijn in handen van Mike Weerts en Hans Matheeuwsen. De gesprekken worden afgewisseld met livemuziek. 

‘Eindje van de Week’ vindt plaats in een ongedwongen cafésetting en is gratis toegankelijk voor publiek, op voorwaarde dat gasten minimaal twee consumpties nuttigen. Er is plek voor maximaal 150 mensen. De aanvangstijd is 16:00 uur. De talkshow duurt tot 17:00 uur, waarna onder begeleiding van een DJ gezellig kan worden nageborreld. Hiermee willen de initiatiefnemers tevens de vrijdagmiddagborrel in Eindhoven nieuw leven inblazen. Oftewel: Eindje van de Week en M zijn de place-to-be op vrijdagmiddag aan het einde van de werkweek. 

De nieuwe talkshow van Muziekgebouw Eindhoven, Studio040 en FRITS is een voortzetting van de Studio040-talkshow in 2023. De programma-invulling kent een journalistieke invalshoek met human interest als voornaamste pijler van de formule. Verder willen de organisatoren een brug slaan tussen alle werelden van de Eindhovense cq. regionale samenleving en deze bij elkaar brengen. ‘Eindje van de Week’ heeft elke aflevering een tafelgast. Samenwerking met andere partijen wordt niet uitgesloten. Sponsoring van de talkshow behoort tot de mogelijkheden. 

De tweede special van ‘Eindje van de Week’ is gepland op vrijdagmiddag 6 december to wrap up the year. M is het nieuwste podium van Muziekgebouw Eindhoven, op de hoek van de Jan van Lieshoutstraat, Markt en de Heuvel.